Γείτονα – Κοντούλη Μαρία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια,
Οικονομικής Ανάλυσης Κοινωνικής Πολιτικής & Οικονομικών της Υγείας

[section title=”Επικοινωνία”]

Τηλέφωνο: 27410-75633, εσωτερικό: 5305.

[button color=”primary” size=”small” url=”mailto:geitona@uop.gr” target=”self”]e-mail[/button]

 

Διεύθυνση Οικίας: Μαγνησίας 96, Διόνυσος, 14576

Τηλέφωνο: 6936 600608, ,

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: geitona@uοp.gr

[/section]

 

[button color=”primary” size=”small” url=”http://socialpol-pms.uop.gr/attachments/CVs/geitona/CV_2013_GEITON_october.pdf” target=”blank”]Πλήρες Βιογραφικό (pdf)[/button]

 

H Μαίρη Γείτονα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και διδάκτωρ οικονομικών της υγείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας και τη δημόσια υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στη μεθοδολογία της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην οικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της ιατρικής τεχνολογίας στο LSE του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Από το 2003 μέχρι 2009 ήταν επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2010 είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στα μεταπτυχιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πειραιώς, Κρήτης και Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις καλύπτουν τα πεδία των οικονομικών και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, της πολιτικής υγείας, της οικονομικής ανάλυσης της κοινωνικής πολιτικής και αξιολόγησης της ιατρικής τεχνολογίας. Το επιστημονικό – ερευνητικό έργο της συνοψίζεται σε 80 ελληνικές δημοσιεύσεις, 30 διεθνείς δημοσιεύσεις, 25 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, τη συγγραφή 11 βιβλίων, την επιστημονική επιμέλεια 7 βιβλίων, τη συμμετοχή σε πάνω από 300 διεθνή και ελληνικά συνέδρια, την εκπόνηση πολλών μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων και τη συνεργασία με πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΟΚΦ) (2001-2003), πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας, μέλος της International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR), ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Greek ISPOR Chapter on Health Technology Assessment, μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου και του Οργανισμού Μουσείων του Δήμου Αμαρουσίου.

Από το 1990 είναι διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού «Φαρμαοικονομία» και κριτής σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Eπί σειρά ετών είναι μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.