Σπυριδάκης Εμμανουήλ

Αναπληρωτής Καθηγητής (Διευθυντής ΠΜΣ)

[section title=”Επικοινωνία”]Τηλέφωνο: 27410-74352, εσωτερικό: 5310
[button color=”primary” size=”small” url=”mailto: maspy@uop.gr” target=”self”]e-mail[/button]

[/section]

 

[button color=”primary” size=”small” url=”http://socialpol-pms.uop.gr/attachments/CVs/maspy/CV_det_maspy_GR.pdf” target=”self”]Αναλυτικό Βιογραφικό (pdf)[/button]

 

Ο Μάνος Σπυριδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων».
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει λάβει το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Durham και τη διδακτορική του διατριβή από το Sussex European Institute του Πανεπιστημίου του Sussex, ως υπότροφος του ΙΚΥ και μεταδιδακτορική υποτροφία από το ΙΚΥ στο ίδιο πάντοτε πεδίο.
Έχει υπηρετήσει στη μέση εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών, Ουτοπία και Εθνολογία, μέλος της επιστημονικής γραμματείας του περιοδικού, Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη και συνυπεύθυνος (μαζί τον Χ. Δερμεντζόπουλο)  της σειράς ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ των εκδόσεων Μεταίχμιο και υπεύθυνος της περιοδικής έκδοσης του Commission of Urban Anthropology, του International Union of Anthropological and Ethnological Sciences.
Είναι συγγραφέας των μονογραφιών, Εξουσία και παρενόχληση στην Εργασία (Εκδόσεις Διόνικος 2009), Εργασία και Κοινωνική Αναπαραγωγή στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία του Πειραιά (εκδόσεις Παπαζήση 2010) και, The Liminal Worker. An Ethnography of Work, Unemployment and Precariousness in Contemporary Greece (εκδόσεις Ashgate, 2013), ενώ έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και μεταφράσεις.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα ανθρωπολογίας της εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, στην έννοια του χώρου, στην ποιοτική κοινωνική έρευνα, στην οικονομική ανθρωπολογία και στην ανθρωπολογία της υγείας.